Bemesting

Bemesting is een must voor een goede en gezonde groei en bloei.
Vaak wordt de bemesting van planten onderschat. Planten die in de volle grond staan hebben een behoorlijk grote buffer en kunnen behoorlijk veel opvangen. Maar met de juiste bemesting kunt het uw planten veel gemakkelijker maken en dat wordt meestal beloond met meer bloemen en of vruchten.

Eifelgold Lavameel

Bestel
eifelgold-lavameel-20

EIFELGOLD LAVAMEEL is hoogste kwaliteit gesteentemeel
puur oergesteentemeel van 100% Eifellava
fijnste maling voor maximale werking (oppervlak, uitwisselingscapaciteit)
rijk aan nutriënten en sporenelementen in een goede verhouding voor de plant
bron van snel vrijkomend silicium voor bodem en plant
lage concentratie zware metalen (in tegenstelling tot vele basaltmelen)
gecontroleerd op specificaties in RHP substraten
goedgekeurd door het FiBL (Forschungsinstitut für Biologischen Landbau)
Lavameel heeft een neutraliserende werking op de bodem. Deze is welliswaar zwakker dan die van kalk, maar duurt veel langer en er komt geen CO2 vrij. Terwijl kalk op den duur humus afbreekt, draagt lavameel juist bij aan humusopbouw. U kunt daarom kalk beter vervangen door EIFELGOLD.
Het vulkanisch gesteente is rijk aan silicium, calcium, magnesium, kalium en sporenelementen. Deze voedingsstoffen komen door verwering geleidelijk vrij en worden niet de grond uit gespoeld zoals dit vaak het geval is met kiezeriet of patentkali

1 kg Lavameel is voldoende voor 1 - 5 m2 (afhankelijk van teelt en grondsoort)

 

PG - verbeteraar voor 40 ltr

Bestel
pg-verbeteraar
Alle grond is geen rozengrond
Uiteraard verdienen uw rozen echte rozengrond. Deze speciale grond bevat voldoende voedingsstoffen en sporenelementen om uw rozen in optimale conditie te houden.

Niet altijd is rozengrond voorhanden. Soms is het transport een probleem (gewicht). Voor deze situaties hebben wij een mengsel samengesteld waarmee u universele potgrond kunt 'opwaarderen' tot een verbeterde potgrond voor uw rozenstruiken.

De inhoud van dit bakje is voldoende voor 40 liter universele potgrond.
Meng het mengsel goed door de potgrond.
Meng vervolgens dit mengsel weer met uw tuinaarde in gelijke delen

Het ontstane product is voldoende om 4-5 rozen te planten.

Rozenstart (rootgrow)

Bestel
img_3398
RozenSTART. De opvolger van het alom bekende middel rootgrow. Door toevoeging van 18 verschillende soorten nuttige schimmels en bacterien is START het beste wat u rozen, maar ook bijna alle andere planten kunt geven bij aanplant. Door de biologische werking verbeterd de waterhuishouding en voedselbufferende vermogen van uw grond. Versterkt de weerstand van uw rozen.
1 liter, voldoende voor:
15-25 rozen in pot
25-50 blote-wortel rozen

Bio Rozenmest

Bestel
bio_rozenmest
Rozenmest
Uitgebalanceerde rozenmest voor een goede en langdurende bloei. Start met Border's rozenmest zodra de eerste bloemknoppen verschijnen. Blijft 2-3 maand werkzaam, daarom 2 x herhalen om de knopvorming te stimuleren.
De laatste mest geeft u eind augustus tot begin september zodat de rozen zich kunnen voorbereiden op de winter.
1 ltr is voldoende om 30 rozen eenmaal te bemesten.

Asef hortensia blauwmaker 900 gram

Bestel
asef-hortensia-blauwmaker
Afhankelijk van het ras kan de kleur van blauwe en roze hortensia's beïnvloed worden. De blauwe kleur in een hortensia wordt bevorderd door een zure grond (lage PH-waarde) en de aanwezigheid van ijzer en aluminium.

Bio Beendermeel 1.6 Kg

Bestel
bio beendermeel
Met Beendermeel kunt u fosfaattekorten in de bodem prima aanvullen en tevens planten die extra fosfaat vragen, verzorgen. De voedingsstoffen uit Beendermeel komen geleidelijk vrij, waardoor 1 tot 2 keer strooien per jaar voldoende is. Samenstelling: P.:15% (+N.:5%) Dosering: Volle grond: 50 g per m2 Potten:15 - 30 g per pot

Bio Bloedmeel 1.6 kg

Bestel
bio bloedmeel
Bloedmeel is een stikstofmeststof die ervoor zorgt dat stikstoftekorten in de bodem aangevuld worden of planten, die wat extra stikstof vragen, gericht bijgemest kunnen worden. Bloedmeel geeft na het strooien snel resultaat en blijft vervolgens ongeveer twee maanden geleidelijk vrijkomen. Samenstelling: N.: 12% Dosering: Volle grond: 50 g per m2 Potten: 15 - 30 g per pot

Bio Bodemactivator 10kg

Bestel
bio bodemactivator 10
Zoals de naam al aangeeft, is dit bodemverbeteraar de basis voor de ontwikkeling van een rijke en gezonde bodem. Een prachtige tuin begint met een gezonde bodem. ECOstyle Bodemactivator brengt nieuw leven in de bodem. Deze unieke bodemactivator is rijk aan nuttige bodembacteriën en -schimmels, gisten en zeewier. De speciale bestanddelen zorgen ervoor dat de bacteriën en schimmels zich optimaal kunnen ontwikkelen. Want, een rijk bodemleven stimuleert de ontwikkeling van haarwortels van de plant en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. ECOstyle Bodemactivator kan het gehele jaar op iedere grondsoort en in elke tuin worden gebruikt.

Bio Buxus Az 1kg

Bestel
bio buxus az1
ECOstyle Buxus-AZ is een 100% natuurlijke, organische meststof, afgestemd op de plantengroep buxus. Buxus-AZ voorkomt uitval bij nieuwe aanplant in het voor- en najaar, onder andere door de toevoeging van RhizaMax®-wortelactivator . Alle ECOstyle AZ-meststoffen zijn verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. De mest geeft een langdurige en geleidelijke voeding voor een prachtige, diepgroene buxus.

Bio Buxus bladvoeding 750 ml. RTU

Bestel
bio buxux rtu
100% natuurlijke bladmeststof voor de buxus en alle andere groenblijvende heesters voor direct resultaat. De bladvoeding wordt direct door de plant opgenomen. De ideale oplossing voor vergeling of voor beschadeging van het blad na snoeien.

Bio Compostmaker 1 kg.

Bestel
bio compostmaker

Met de ECOstyle Compostmaker kan van tuin- en keukenafval een compost worden gemaakt.

De Compostmaker bevat verschillende soorten actieve bacteriën en voedingselementen. Deze vormen een ideale voedingsbodem voor het bacterieleven, die de compostering ondersteunen en versnellen. Geen extra zware handelingen, maar eenvoudig uitstrooien over de composthoop, in de compostbak of over de borders.

Het toevoegen van uw eigengemaakte humus aan de tuingrond zal de bodemstructuur en het bodemleven aanzienlijk verbeteren.

Bio Druiven-groeipakket 800 gr.

Bestel
biodruivengroei
Combinatiepakket voor een gezonde druivenplant en een rijke oogst. Bevat een met bacterien verrijkte organische druivenmest en een hoogwaardige zeealgenkalk (Maerl). Inclusief een informatief boekje over de verzorging van druivenplanten

Bio Gazon-Azet

Bestel
biogazonaz
Gazon AZ

- met micro-organismen
- met RhizaMax-wortelactivator
- uw gazon kan beter tegen droogte
- uw gazon is beter bestand tegen ziekten
- herstelt sneller na schade
- donkergroen gras
- gras niet meer opvangen
- vraag naar het 7-stappenplan

dosering: 10-15 kg. per 100 m2

Bio Haag-meststof

Bestel
bio haag 2
Hagen-AZ is een speciale meststof voor zowel bestaande als nieuw aan te planten hagen. Het bijzondere is de toegevoegde, voor hagen zo belangrijke en speciale bodemschimmel. De haag wordt sterk, mooi en dicht. Bij nieuwe hagen is het uitvalspercentage beduidend minder! Hagen-AZ altijd in te zetten bij nieuwe aanplant van alle hagen! Samenstelling: N.P.K.: 7-3-5 Dosering: Kleine hagen: 50 g per strekkende meter Middelgrote hagen: 60 g per strekkende meter Grote hagen: 80 g per strekkende meter

Bio Hortensia AZ

Bestel
ecohortensia
Hortensia-AZ is te gebruiken zonder risico op verbrandingsschade. Naast stikstof, fosfaat en kalium bevat deze meststof magnesium voor een intense bloemkleur. De voedingselementen zijn zo op elkaar afgestemd dat ze de plant een optimale start geven. Hortensia-AZ kan zowel bij aanplant als bij onderhoud gebruikt worden.

Bio Kleigrondverbeteraar

Bestel
bio kleigrond 2

Kleigrondverbeteraar verbetert op natuurlijke wijze de structuur van kleigrond.
Kleigrond droogt snel uit of slaat snel dicht; uiteraard afhankelijk van het weer.

De ECOstyle-Kleigrondverbeteraar verbreekt het onderling samenklonteren van de kleideeltjes. Hierdoor ontstaat er een betere structuur en een betere verhouding tussen lucht en water. De kleigrond zal minder snel dichtslaan en gemakkelijker te bewerken zijn. Planten zullen hiervan profiteren door een gezonde en stabiele groei.

Ook Kleigrondverbeteraar kan het gehele jaar in elke tuin op kleigrond worden toegepast.

Bio Klimplanten-AZ 1kg

Bestel
bio kilmplanten 1
De clematis en andere klimplanten moeten in een korte tijd veel bloemen voortbrengen. Hiervoor is een goede meststof en watertoevoer belangrijk. Het pakket bevat een speciale biologische-organische meststof, die rijk is aan sporenelementen en bodembacteriën. De bodemverbeterende kleimineralen (Bentoniet) zorgen voor een goed vochtvasthoudend vermogen, wat zo belangrijk is voor deze rijk bloeiende plant. Speciale bacteriën beschermen uw plant tegen schimmels die de verwelkingsziekte veroorzaken. Het bijgevoegde informatieboekje geeft volop tips en wetenswaardigheden over de clematis en andere klimplanten. Samenstelling:Klimplantenmest N.P.K.: 6-6-8 Bentoniet Dosering: Jonge klimplant: Zowel mest als Bentoniet 50 g per plant Volgroeide klimplant: Zowel mest als Bentoniet 100 g per plant

Bio Magnesium 1 kg

Bestel
bio-magnesium-1000
Deze universele probleemoplosser is een 100% natuurlijk product van ECOstyle. Deze organische meststof is rijk aan magnesium. De oplossing voor de vele oorzaken van vergeeld blad. De ideale meststof bij verzwakte planten. Het antwoord op het veelvoorkomende probleem van het bruin worden van coniferen, hagen en buxus. Dit ECOstyle product geeft snel resultaat. Dosering: 1kg voor ca. 20 m².

Bio Moestuin AZ 3,5 kg

Bestel
bio-moestuin-az-3500
Moestuin-AZ is geschikt voor alle groente, fruit en kruiden. Met de toevoeging van onder andere RhizaMax®-wortelactivator wordt een goede voedingsbodem gelegd voor sterke en gezonde planten. Moestuin-AZ van ECOstyle heeft een langdurige en geleidelijke werking tot wel 4 maanden. Voor een smaakvolle en rijke oogst. Er is geen wachttijd tussen bemesten en oogsten.

Bio PH-bodemtest ( 8x testen )

Bestel
bio bodemtest

ECOstyle pH-Bodemtest.

Meten is weten! De juiste pH-waarde van tuingrond is van groot belang.

Een te lage pH-waarde is in veel gevallen de oorzaak van problemen met gazons of borders.

Met de ECOstyle pH-Bodemtest kan tot acht maal de pH-waarde getest worden.

 

De test is eenvoudig en snel uit te voeren.

Bio Rhodo-Azet

Bestel
ecorhodo1
Rododendron-AZ is een biologisch-organische meststof speciaal voor rododendrons en andere zuurminnende planten, zoals Skimmia of heide. De N.P.K. is afgestemd op de iets lagere voedingsstoffenbehoefte van deze plantensoorten. De toegevoegde micro-organismen zorgen voor een gezond bodemleven en sterke planten. Bij dergelijke planten dient u geen kalk gestrooid te worden! Samenstelling: N.P.K.: 7-3-4 Dosering: Borders: 100 g per m2 Heide: 15 g per plant Dwergsoorten 30 g per plant Grote soorten 105 g per plant

Bio Rozen-Azet

Bestel
bio rozenaz1
Rozen-AZ is een biologisch-organische meststof en is afgestemd op de speciale behoeften van rozen. Deze meststof heeft een langdurige en geleidelijke werking en zorgt voor een uitbundige en langdurige bloei en sterke planten. Rozen-Az Z is ook geschikt voor andere bloeiende heesters Samenstelling: NPK: 7-7-5 Dosering: Nieuwe aanplant: 30 g per plant Bestaande beplanting: 60 g per plant

Bio Rozenmest ca 1.liter

Bestel
biorozenmest1ltr
Rozenmest ca 1 ltr.
Uitgebalanceerde rozenmest voor een goede en langdurende bloei. Start met Border's rozenmest zodra de eerste bloemknoppen verschijnen. Blijft 2-3 maand werkzaam, daarom 2 x herhalen om de knopvorming te stimuleren. De laatste mest geeft u eind augustus tot begin september zodat de rozen zich kunnen voorbereiden op de winter.
1 ltr is voldoende om 30 rozen eenmaal te bemesten.

Bio Siertuin-Azet

Bestel
biosiertuin
ECOstyle Siertuin-AZ is een complete, 100% natuurlijke meststof voor de siertuin. Deze milde meststof is afgestemd op de specifieke behoeften van sierplanten. Naast alle belangrijke voedingselementen bevat Siertuin-AZ sporenelementen, micro-organismen en de RhizaMax®-wortelactivator.

RhizaMax® zorgt voor een goede ontwikkeling van het wortelstelsel. Tot 9x meer worteloppervlak, dus sterke en gezonde planten die minder afhankelijk zijn van weersinvloeden.Bij voorkeur twee keer per jaar bemesten; in het voorjaar (vanaf maart) en in de zomer (vanaf juli). Dit is voldoende voor een gezonde groei en bloei van alle planten. Geschikt voor moestuin en siertuin.