Remontant roos

De remontantrozen zijn de schakel tussen en "Oude rozen" en de "moderne rozen".

Hun bloemen hebben nog de vorm en geur van de oude rozen terwijl de herbloei al flink richting de doorbloeiende moderne roos gaat. Ze geuren bijna allemaal sterk en vormen bossige struikjes welke matig gesnoeid moeten worden.

Rosa 'Baron Girod de L'Ain'

rozen uit pot (evt. nieuwe oogst = vers opgepot)
 • Bestel

  Rosa 'Ferdinand Pichard'

  rozen uit pot (evt. nieuwe oogst = vers opgepot)
 • Bestel

  Rosa 'Mrs John Laing'

  rozen uit pot (evt. nieuwe oogst = vers opgepot)
 • Bestel

  Rosa 'Reine des Violettes'

  rozen uit pot (evt. nieuwe oogst = vers opgepot)
 • Bestel

  Remontant Rozen.

  Fam. Chinensis
  Bijna het laatste stadium tussen oude en moderne rozen. De doorbloei factor is al een eind richting doorbloei.Deze rozen hebben nog de form van de oude rozen bloemen en ook hun geur.
  Het zijn bossige struiken van zo'n 120 mtr. hoog. Sommige zijn bijna doornloos. Ze hebben gevulde bloemen.Sommige hebben gestreepte bloem blaadjes, karmozijn rood met paarse strepen. Rosa Ferdinand Pichard is daar een voorbeeld van.Rosa Baroness Rothschild daarin tegen is een prachtige roze roos.
  De meeste van deze rozen zijn gekweekt en werden populair in de tweede helft van de 18e eeuw.Ze ontwikkelden zich een lange tijd naast de Bourbon rozen en de Chinese rozen die ook in hun genen zitten.
  In die tijd waren deze rozen tamelijk grof,groot en de struik te slank ,zodat ze niet zo geschikt waren als tuin roos.Maar ,dat was ook niet nodig in die tijd. De vorm enz. van de struik deed er niet toe want ze werden namelijk tentoon gesteld in rozen dozen op tentoonstellingen. Dozen met een stuk of vijf takken met bloemen netjes op een rij,op gelijke afstand,zodat men ze goed kon bekijken. Wie ,oh wie had de mooiste rozen? Men ging op het laatst zover dat alleen de knoppen van belang waren. Eenmaal in bloei telden ze niet meer mee.
  Geen wonder dus dat de struik en wijze van groei er niet meer toe deed.
  Maar goed deze gekte ging ook weer voorbij.Wat over bleef is de roos die op oude rozen lijkt en weer een goed gevormde struik is.