Gazon

Gazon, uw visitekaartje
Alhoewel wij als “de border” natuurlijk een groot voorstander zijn van bloemperken met vaste planten en tuinrozen kunnen wij niet heen om het effect van een stukje mooi groen gazon.

Dit geeft ruimte, rust en maakt de tuin bovendien begaanbaar en toegankelijk.

Vooral een flink stuk gazon is vaak het visitekaartje van het huis (en de bewoners).

Hoe krijgt u nu een mooi gazon?

De aanleg, is natuurlijk erg belangrijk, Hoe beter u de ideale bodemgesteldheid kunt benaderen hoe beter en gezonder uw toekomstige gazon zal zijn. De meeste grassoorten hebben graag een goed afwaterende grond met voldoende humus en waterhoudend vermogen. Dat klink natuurlijk allemaal interessant maar vaak moeten we het doen met de grond die we hebben. Een te schrale grond is met extra humus en organische meststoffen aardig op peil te brengen en een goede bemesting doet dan wonderen. Vooral bij regelmatige bemesting en onderhoud (maaien) houdt u uw gazon het mooist.

De vraag: “inzaaien of graszoden" kan niet eenvoudig worden beantwoord want er zijn veel persoonlijke factoren die een grote rol spelen. Zaaien is goedkoper, maar met graszoden heeft u vrijwel direct een mooi groen gazon.


Graszaad Inzaai gazons

Graszaad van goede kwaliteit. Geschikt voor sier- en speelgazons. 

snelkiemend

Graszaad Herstel

Speciaal graszaad voor herstellen van kale plekken in bestaand gazon

Graszaad Schaduw

Speciaal voor plekken in de schaduw. Dit gras is minder geschikt voor speelvelden. in dat geval adviseren wij zaad voor inzaai-gazons

Gazonbooster

Gazonmest met humifirst 12 + 3 + 3 (+3MgO)
  • Bestel