pireco-bodem-aaltjes_000

Bodemaaltjes

Pireco Bodem-aaltjes

Pireco® Bodem-aaltjes is een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en is niet giftig voor mens, dier en milieu.

Verkrijgbaar in geconcentreerde vloeibare vorm en in korrels.

WERKING:

Pireco® Bodem-aaltjes heeft een preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van o.a. rozen-aaltjes (rozenmoeheid),  diverse wortelaaltjes, aardappelcystenaaltje, bietencysteaaltje  en andereschadelijke aaltjes  in de bodem. Pireco® Bodem-aaltjes wordt opgenomen door de wortel van de plant. Met het verhogen van haar weerbaarheid zal door deze opname de plant als het ware een eigen afweersysteem ontwikkelen. De aaltjes zullen de plant mijden en niet meer eten. Hun populatie zal sterk afnemen. Op deze wijze zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen.

TOEPASSING:

Pireco® Bodem-aaltjes kan toegepast worden in de siertuin, moestuin en op terras of balkon door middel van een bodembehandeling of door middel van doormengen in de bovenlaag (korrels) of mengen door potgrond (korrels). (zie toediening en dosering). Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden.

TOEDIENINGSWIJZE:

Preventief toedienen vanaf het moment dat de plant, struik of boom begint uit te lopen. Met name wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Ook wanneer er al schadelijke aaltjes en aantastingen zichtbaar zijn kan Pireco® Bodem-aaltjes worden toegepast. Pireco® Bodem-aaltjes heeft een werkingsduur van vier weken, waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk is.

PIRECO® BODEM-AALTJES:  DOSERING VLOEIBAAR

Schudden vóór gebruik.

Bodembehandeling:

50  ml. Pireco® Bodem-aaltjes oplossen in 2,5 liter water (voor  25 m²). Toepassen kan door middel van gieten of spuiten.

Toepassing op een vochtige bodem bij voorkeur voor een regenbui. Anders beregenen met ruim water (afhankelijk van de droogte 5-10 mm)

PIRECO®  KORREL SCHADELIJKE AALTJES:  DOSERING KORRELS

Doormengen:

Hark de bovenlaag van de grond los en strooi de Pireco® Bodem-Aaltjes korrels gelijkmatig uit. Hierna licht inharken en bij voorkeur aangieten met gieter of tuinslang. De nabehandeling altijd uitvoeren met Pireco® Bodem-aaltjes vloeibaar.

Gebruik 1 kg Pireco® korrel op ca. 12 m2.

Potgrondbehandeling:

Meng 1 kg Pireco® Korrels voor  Schadelijke Aaltjes door 100 liter potgrond. Zorg voor een gelijkmatige verdeling. Hierna kan er verpot en opgepot worden.