Rozen per groep

Op onze kwekerij vindt u meer dan 1000 verschillende soorten rozen. Uw keus is daarom vrijwel onbeperkt.

Omdat er grote verschillen zijn tussen rozen onderling is een indeling in groep voor veel mensen erg handig. U zoekt dan preciezer naar die specifieke eigenschap waar uw voorkeur naar uitgaat. Grote bloemen, of juist trossen roosjes aan elke bloemsteel. 

Engelse rozen:

Houdt u van grote gevulde bloemen of van een roos met geur, heeft u een zonnige plek en goede grond, dan kiest u voor de Engelse roos. Deze perfecte struiken worden over het algemeen wat hoger en verlangen een goede verzorging. De bloem van een Engelse roos is een kunstwerk op zich. Ontelbare blaadjes vormen deze bijzonder dik gevulde bloemen. Ook op stam als stamroos verkrijgbaar.

Grootbloemige rozen:

Grote, vaak gevulde bloemen op lange stelen waarvan het goed plukken is. Als deze zin u bevalt, kiest u waarschijnlijk voor de groep grootbloemige rozen. Deze koningin der bloemen heeft de mooiste bloemvorm en is eigenlijk het stereotype roos dat met zich voorstelt bij de gedachte "roos". De rozen uit deze groep zijn verkrijgbaar van 60cm. tot over 1 meter en zijn zeer geschikt voor rozenperken en voor vakbeplanting. Een grootbloemige roos verlangt veel zon en een goede verzorging. Ook op stam als stamroos verkrijgbaar. De rozen uit deze groep staan bekend om de goede geur en veel zijn zeer geschikt als snijbloem.

Trosrozen:

Wilt u een mooi rozenperk met een krachtig kleureffect, dan zijn de rozen uit de groep trosrozen voor u geschikt. Doordat elke steel meerdere bloemen bevat is het effect groot. Deze mooie tuinrozen zijn geschikt voor perken, in vakken maar ook in borders tussen andere vaste planten. Trosrozen staan het liefst op een zonnige plek. Op stam, als stamroos, of als struik is er keus uit o.a. geurende, doornloze, gevulde of enkele bloemen. Enkele varianten dragen in de herfst bottels. Trosrozen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 cm tot ongeveer 1 meter..

Heesterrozen:

Houdt u van weelderige bossige planten met gezond blad en mooie, vaak open maar ook regelmatig goed gevulde bloemen in volle trossen, dan zijn wellicht heesterrozen geschikt voor u. De rozen uit deze groep behoren tot de sterkste tuinrozen en verdragen vaak lichte schaduw. Uiteraard is een zonnige plek ook zeer gewenst, maar net noodzakelijk. Het onderhoudsniveau mag wat lager dan bij grootbloemige of Engelse rozen. Veel heesterrozen hebben een goede geur en bottels zijn niet zeldzaam.

Botanische rozen:

Deze groep rozen kunt u gebruiken voor de wat 'woestere' beplanting. Zij verdragen (lichte) schaduw en behoeven minder verzorging. Vaak is er een bloeiperiode en soms daarna herbloei gedurende het seizoen. Wel trakteren veel rozen uit deze groep ons op een veelvoud aan rozenbottels. Sterk, gezond en probleemloos zijn de sleutelwoorden voor de botanische roos. Geschikt als borderbeplanting (achtergrond). Hagen en afscheidingen en parkbeplanting.

 

Enkele belangrijke groepen kunt u met onderstaande menu direct bezoeken