Bladinsecten

Pireco Bladinsecten (LWS)bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten.  Verkrijgbaar in geconcentreerde vloeibare vorm, (dus zuinig in gebruik!) of in capsulevorm. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en is niet giftig voor mens en dier.

Werking:
 LWS heeft een indirecte, preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van o.a. de bladluizen, dopluis, schildluis, wortelluis, witte vlieggalmugspintmijtwolluis, witte vlieg, rupsen, leliehaantje, galmug, spint en tripsen. LWS wordt opgenomen door de wortel en het blad van plant, struik of boom. Met het verhogen van haar weerbaarheid zal door deze opname de plant als het ware een eigen afweersysteem ontwikkelen. Zuigende of vretende bladinsecten verdwijnen, omdat ze de plant niet meer als voedsel zien. Andere insecten zoals bijen en hommels zullen er geen last van hebben. Op deze wijze zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen. Het is bekend dat bladluis en wolluis het Closterovirus overdragen.

Toepassing:
 LWS kan toegepast worden in de siertuin, moestuin en op terras of balkon door middel van inbrengen in de grond en/of spuiten van het blad (zie toediening). Eetbare gewassen blijven volkomen normaal te consumeren.

 • Bestel
 • Bestel

  Toediening:
  Preventief toedienen vanaf het moment dat de plant, struik of boom begint uit te lopen. Vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Ook wanneer er al schadelijke insecten en aantastingen zichtbaar zijn kan LWS worden toegepast. LWS heeft een werkingsduur van vier weken waarna een vervolgbehandeling is (afhankelijk van de nog aanwezige schadelijke insecten, eitjes of larven).

  Capsule-vorm en dosering (preventief)
  Het middel zit in een eenvoudig te verwerken capsulevorm. Het omhulsel is gemaakt van gelatine wat in water oplost.

  Dosering:
  Dosering in de grond in de tuin:
  maak een gaatje van ca. 10 cm. diep en stop de capsule hierin. Dan het gaatje volgieten met water en vervolgens sluiten. Nadien goed water geven. Voor een curatieve behandeling dit combineren met spuiten.

  Hoogte bij tuinplanten:
  Hoogte plant cm  Aantal capsules bij de wortels
  0-50cm.  - 1   250-300 - 6
  50-100   - 2    300-350 - 7
  100-150 - 3    350-400 - 9
  150-200 - 4    400-450 - 10
  200-250 - 5    450-500 - 12

  Dosering in potten (hoogte van de plant is hier niet belangrijk, wel de maat van de pot) :
  maak een gaatje van ca. 5 cm. diep en stop de capsule hierin.
  Dan gaatje volgieten met water en vervolgens sluiten.
  Gebruik 1 capsule in pot tot 5 liter inhoud, voor elke grotere inhoud, 1 capsule extra per 5 liter potinhoud.