Bladziekten

Pireco Bladziekten (MRB) is een hoog geconcentreerde, vloeibare samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten. Het middel bevat plant- en bladversterkende kruiden, die zorgen dat de plant weerbaar wordt bij een eventuele ontwikkeling en uitbreiding van bladvlekken & bladschimmels. De aanwezige stoffen als siliciumzuur beschermen en versterken de bladeren van de plant. Het middel zit in een makkelijk te verwerken capsulevorm, het omhulsel is gemaakt van gelatine wat wordt opgelost. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en is niet giftig voor mens en dier.

Werking:
MRB wordt opgenomen door de wortel en het blad van plant, struik of boom. Het product heeft een preventieve werking in het afweren van roestechte meeldauwde aanval van o.a. meeldauw, roest, blackspot en andere schimmelziekten. Met het verhogen van haar weerbaarheid zal door deze opname de plant a.h.w. een eigen afweersysteem ontwikkelen. Hierdoor zullen schimmelziekten geen grip op de plant krijgen. Op deze wijze zal de overlast en schade worden voorkomen of verdwijnen.

Toepassing:
MRB kan toegepast worden in de siertuin, moestuin en op terras of balkon door middel van inbrengen in de grond, aangieten, of spuiten (zie toediening). Eetbare gewassen zijn absoluut veilig te consumeren. MRB heeft een werkingsduur van vier weken waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk is.

 • Bestel
 • Bestel

  Vloeibare geconcentreerde vorm voor 125 m2
  Dosering (Schudden voor gebruik; aangieten of bodembehandeing)
  Aangieten:
  Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben. 50 ml. MRB oplossen in 2,5 liter water (voor 25 m2) en de grond begieten. Hierna inregenen met ruim water (10 mm.).
  Bodembehandeling (curatief in combinatie met spuiten) :
  50 ml. MRB oplossen in 2,5 liter water en toedienen in de grond bij de haarwortels van de plant, struik of boom. Maak gaatjes, bijvoorbeeld met een steel, van ca. 15 cm. diep (10 stuks per m2 worteloppervlak). Giet m.b.v. een gieter de gaatjes vol met de oplossing en maak de gaatjes weer dicht. Hierna inregenen met ruim water (10 mm.).
  Spuiten:
  Dit is de meest snelle en effectieve methode bij reeds aangetaste planten, maar dient gecombineerd te worden met een bodembehandeling. Los 10 ml. MRB op in 0,5 liter water. Bovenzijde en onderzijde van de bladeren van de planten druipnat spuiten. Voor een optimale werking van de vloeibare vorm zijn droge omstandigheden een vereiste, zodat bladopname kan plaatsvinden. Belangrijk is bewolkt en bedekt weer. Niet spuiten boven 25 °C.

  Capsule-vorm en dosering (preventief)
  Het middel zit in een eenvoudig te verwerken capsulevorm. Het omhulsel is gemaakt van gelatine wat in water oplost.

  Dosering in de grond in de tuin:
  maak een gaatje van ca. 10 cm. diep en stop de capsule hierin. Dan het gaatje volgieten met water en ervolgens sluiten. Nadien goed water geven. Voor een curatieve behandeling dit combineren met spuiten.